Директорку

Директорку "Укркінохроніка" звільнять з посади – голова комітету ВР

Укрінформ
Директорку ДП "Укркінохроніка" Аліну Хорошилову буде звільнено з посади, а також буде проведено розслідування її діяльності.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко (фракція "Слуга народу") на своїй сторінці у Facebook.

"Запланована сьогодні робоча група щодо ситуації з розкрадання майна державних кіностудій таки відбулась. Були представники всіх правоохоронних органів, Міністерства юстиції, Міністерства культури та інформаційної політики, Держкіно та інших. У всіх депутатів нашого комітету позиція єдина – кіностудії потрібно повернути назад державі. Винних – притягнути до відповідальності, в тому числі кримінальної. У Мінкультури, до речі, повідомили, що директорку "Укркінохроніка" А. Хорошилову буде звільнено з посади. Розслідування і суди теж будуть", – зазначив Ткаченко.

Водночас він зауважив, що члени комітету та відповідних профільних відомств мають достатньо підстав вважати, що за відведенням території "Укркінохроніки" під забудову чергових висоток, стоїть відомий у вузьких колах забудовник Денис Комарницький.

Разом з тим, коментуючи заяву Хорошилової зі звинуваченнями на свою адресу щодо нібито захоплення "Укркінохроніки" з метою подальшого використання майнових об'єктів підприємства, Ткаченко висловив впевненість у тому, що "своїми звинуваченнями у рейдерстві вони намагаються вбити двох зайців: прикрити злочинну діяльність на кіностудіях" і дискредитувати його.

Читайте також: Комітет ВР занепокоєний можливими схемами із забудовником на "Укркінохроніці"

"Таким чином, намагаються вплинути на результати праймеріз у "Слузі народу" та вибори мера в Києві. Всі ці дії — частина корумпованого плану", – підкреслив голова гуманітарного комітету.

При цьому він переконаний, що правоохоронні органи "знайдуть відповіді, як могли серед білого дня поцупити у держави територію двох київських кіностудій".

Читайте також: Комітет Ради хоче розібратися з розкраданнями на двох кіностудіях

"І тих, хто за це повинен понести відповідальність, включаючи колишніх чиновників Мінкульту та справжніх рейдерів. Ми плануємо знайти шлях повернення кіностудій до профільної діяльності, а не віддати в руки забудовників", – додав депутат.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні робоча група гуманірного комітету разом із правоохоронними органами у четвер на засіданні буде розбиратися, як сталося, що державне майно ДП "Українська студія хронікально-документальних фільмів" ("Укркінохроніка") опинилось в приватних руках.

20 травня комітет ВР провів виїзне засідання на Київській студії хронікально-документальних фільмів "Укркінохроніка" та ДП "Національна кінематека України". Воно стало реакцією на звернення від культурної спільноти у зв’язку з критичною ситуацією щодо можливого доведення до банкрутства цих підприємств. У членів комітету є підстави вважати, що шляхом відчуження державного майна під подальшу комерційну забудову відбувається знищення національного культурного надбання, на базі якого має бути створений Державний фільмофонд України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-