Степанов пояснив, що дає адаптивний карантин

Степанов пояснив, що дає адаптивний карантин

Укрінформ
Адаптивний карантин дасть змогу повністю контролювати ситуацію з COVID-19 у регіонах України.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов на засіданні уряду 20 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Введення адаптивного карантину дасть нам змогу повністю контролювати ситуацію по Україні з точки зору коронавірусу. Я маю на увазі дуже швидко реагувати по регіонах", - сказав він.

Степанов зазначив, що планується встановити адаптивний карантин з 22 травня до 22 червня 2020 року. За його словами, буде введено певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах. А саме інцидентність, це середня кількість випадків захворювання за останні 7 днів на 100 тисяч населення, яка повинна становити менш як 12 осіб на 100 тисяч населення. Також це завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом. Вона повинна становити менш як 50 відсотків.

Степанов додав, що вводиться п'ять етапів, зараз Україна знаходиться на першому етапі, з 22 травня запроваджується другий етап. Кожний етап буде запроваджуватися через 10 днів.

Читайте також: Кабмін запроваджує адаптивний карантин до 22 червня

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів схвалив рішення, яким запроваджує адаптивний карантин до 22 червня, водночас із 22 травня розпочнеться другий етап пом’якшення карантинних заходів.

Раніше Прем'єр-міністр зазначав, що наступний, третій, етап послаблень карантину містить початок навчальних заходів, відкриття спортзалів та фітнес-центрів (без басейнів) та відновлення міжобласних перевезень. Авіасполучення також може бути відновлене в червні. Але це, окрім ситуації із захворюваністю, також залежить від того, як авіасполучення будуть відкривати інші країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-