Уряд схвалив постанову щодо фінансування проєктів ГО осіб з інвалідністю

Уряд схвалив постанову щодо фінансування проєктів ГО осіб з інвалідністю

Укрінформ
Кабінет міністрів України схвалив постанову щодо надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю.

Про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики.

«Сьогодні уряд схвалив постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 14 березня 2018 р. № 183 та від 3 березня 2020 р. № 166 щодо надання фінансової підтримки громадським об’єднанням осіб з інвалідністю», - ідеться в повідомленні.

У відомстві наголошують, що дискусії з інститутами громадянського суспільства дозволили знайти консенсус у визначенні напрямків використання бюджетних коштів, передбачених законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

«Вперше кошти будуть спрямовані на конкурсний відбір і фінансування проєктів громадських організацій осіб з інвалідністю», - ідеться в повідомленні.

Зокрема зазначається, що виділено кошти на фінансову підтримку соціально-культурних підрозділів підприємств і організацій невиробничої сфери Українського товариства сліпих та Українського товариства глухих, які надавали послуги для осіб з інвалідністю по зору та слуху на 195 підприємствах і організаціях невиробничої сфери цих товариств.

Читайте також: Уряд дозволить гуляти більшими компаніями і збиратися вчотирьох у ресторанах

Також повідомляється, що постановою передбачено кошти на інституційну підтримку 20 громадських об’єднань осіб з інвалідністю, що фінансувались у минулому році, які з початку року і до проголошення конкурсу продовжували свою статутну діяльність, зберегли офіси, соціальні об’єкти та робочі місця працівників, зокрема з інвалідністю, та надавали соціальну, правову, економічну підтримку особам з інвалідністю на місцях. Ними укладались договори на оренду офісів, оплату комунальних послуг, користування бухгалтерськими програмами, телефоном, інтернетом тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-