Коломойський хоче звернутися до ЄСПЛ щодо

Коломойський хоче звернутися до ЄСПЛ щодо "банківського" закону і сподівається на Портнова

Укрінформ
Після ухвалення «банківського» законопроєкту ексвласник ПриватБанку Ігор Коломойський планує звернутися до Європейського суду з прав людини та співпрацювати у цьому питання з главою АП часів Януковича Андрієм Портновим.

Про це Коломойський розповів у коментарі hromadske.

«Коли ухвалять закон, тоді вже буду звертатися. Ми обговорювали так, побіжно.  Чому до нього (Портнова – ред.)? Він має великий досвід з 2014 року, він себе захищав… і він все виграв», - пояснив ексвласник ПриватБанку. 

Як зазначається, за словами олігарха, ухвалення «банківського» закону відчиняє йому двері до Європейського суду з прав людини. 

«Мене пограбували, цей закон закриває мені можливості на певний час судитися в Україні. Тобто можливості на відновлення справедливості вичерпані, і я можу звертатися до Європейського суду… Напевно я до нього (Портнова – ред.) звернуся, щоб він нас обслуговував. І отримаємо вирок Європейського суду, що націоналізація була незаконною, треба все повернути. І що тоді? Україні буде від цього легше? Рано чи пізно буде. А так виходить, що нова влада стала спільниками минулої у цьому питанні», - зазначив Коломойський. 

Читайте також: Ситник - про справу ПриватБанку: Рухаємося до того, щоб почати оголошувати підозри

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

Закон, зокрема, унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам.

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок.

Читайте також: "Банківський" закон не дасть Коломойському повернути Приват - Малюська дає 99%

30 квітня на позачерговому засіданні Верховна Рада схвалила пропозицію розглядати цей законопроєкт за особливою процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-