Ситник - про справу ПриватБанку: Рухаємося до того, щоб почати оголошувати підозри

Ситник - про справу ПриватБанку: Рухаємося до того, щоб почати оголошувати підозри

Укрінформ
На експертів у справі ПриватБанку чиниться безпрецедентний тиск, однак НАБУ веде роботу над тим, щоб почати оголошувати підозри.

Про це в інтерв’ю 24 каналу заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«Ми рухаємося до того, щоб почати оголошувати певні підозри. Звичайно, є певні труднощі та перепони, тому що в цій ситуації ми залежимо не тільки від себе», - зазначив голова НАБУ, відповідаючи на запитання «Чому Коломойському досі не вручили підозру?».

Він пояснив, що є необхідність у проведенні експертних досліджень, а на експертів «здійснюється безпрецедентний тиск». Та зауважив, що це типова ситуація для такої категорії справ.

«Знову ж таки, це не є причиною, щоб зупиняти ці розслідування. Ми рухаємося вперед. Я не хочу розкривати плани на найближче майбутнє, але ми розуміємо, що у цих справах – і насамперед у цій справі – від нас чекають відповіді. Не тільки наші громадяни, а й наші міжнародні партнери», - резюмував Ситник.

Читайте також: У НАБУ розкритикували законопроєкт про звільнення голови бюро

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

Закон, зокрема, унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам.

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок.

Читайте також: "Банківський" закон спрямований на обмеження потенційного свавілля судів — Малюська

30 квітня на позачерговому засіданні Верховна Рада схвалила пропозицію розглядати цей законопроєкт за особливою процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-