На закупівлю ліків у бюджет заклали понад вісім мільярдів - МОЗ

На закупівлю ліків у бюджет заклали понад вісім мільярдів - МОЗ

Укрінформ
У Державному бюджеті України передбачено 8,072 млрд на закупівлю лікарських засобів для пацієнтів з тяжкими захворюваннями.

Про це на брифінгу 2 травня поінформував міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загальна сума, яка визначена в Державному бюджеті України на закупівлю лікарських засобів централізовано, за державний кошт, становить майже 8 мільярдів 72 мільйони. Ця сума, залежно від програм, буде розподілена між міжнародними організаціями та ДП «Медичні закупівлі», - сказав Степанов.

Читайте також: Степанов сказав, коли Кабмін затвердить перелік ліків, які закупаються за державний кошт

Він уточнив, що йдеться про закупівлю препаратів для лікування орфанних захворювань, вірусних гепатитів, туберкульозу, тест-систем для донорства тощо.

Раніше Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров'я веде перемовини із міжнародними організаціями, через які Україна закуповує ліки для хворих на онкологію, ВІЛ, СНІД, гепатит, гемофілію та інші захворювання, про зміну умов закупівель.

Як повідомлялося, колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун наголошувала, що закупівлі ліків та медичних виробів за бюджетними програмами опинилися під загрозою.

При цьому МОЗ заявляв про заборгованість міжнародних закупівельних організацій щодо поставок ліків на суму 5,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-