Уряд ухвалив рішення забезпечити житлом 7 сімей майданівців і 50 - воїнів-інтернаціоналістів

Уряд ухвалив рішення забезпечити житлом 7 сімей майданівців і 50 - воїнів-інтернаціоналістів

Укрінформ
Уряд вніс зміни до порядків забезпечення житлом деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності та бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

"Таке рішення дасть можливість у 2020 році забезпечити житлом більше 7 сімей учасників Революції Гідності та 50 сімей воїнів-інтернаціоналістів з інвалідністю внаслідок війни", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на засіданні Кабміну в середу відповідні порядки використання коштів за бюджетними програмами для надання грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення деяких категорій осіб, які брали участь у Революції Гідності та бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, були приведені у відповідність до закону «Про Державний бюджет на 2020 рік», яким Мінветеранів визначено головним розпорядником таких коштів (7,6 млн грн та 50,0 млн грн відповідно).

За словами міністра у справах ветеранів Сергія Бессараба, грошову компенсацію з державного бюджету отримають:

- сім’ї осіб, які загинули або померли внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі в Революції Гідності;

- сім’ї осіб, яким посмертно присвоєно звання «Герой України» за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народові, виявлені під час Революції Гідності;

- сім’ї померлих учасників бойових дій на території інших держав, особи з інвалідністю I-II групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, які стоять на відповідному обліку за місцем проживання.

Читайте також: Уряд схвалив “карантинні зарплати" військовим та поліцейським

В уряді нагадали, що до 2020 року головним розпорядником субвенції та відповідальним виконавцем бюджетної програми було Мінсоцполітики. Відтепер ці повноваження передані Міністерству у справах ветеранів.

Разом з тим у Кабміні пообіцяли, що вирішення питання забезпечення житлом буде продовжено і на найближче засідання уряду заплановано винести питання про виплату грошової компенсації за житло особам з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників АТО/ООС, членам сімей загиблих, померлих учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщеним особам з ІІІ групою інвалідності, статусом УБД, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-