Україна ще не готова виходити з карантину – Немчінов

Україна ще не готова виходити з карантину – Немчінов

Укрінформ
Україна поки ще не готова виходити з карантину, оскільки після свят кількість інфікованих збільшується.

Про це міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов сказав у прямому ефірі «Говорить великий Львів», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як на мою думку, а вона не є експертною, ті цифри, які ми зараз маємо, останніх декілька днів, якщо порахувати інкубаційний період, то це наслідки Вербної неділі», - сказав Немчінов.

За його словами, після святкових вихідних крива захворюваності пішла в гору, збільшилася кількість померлих.

«Це наслідки поки що ще не Великодніх свят, це наслідки Вербної неділі й передвеликодніх богослужінь в основному», - вважає урядовець.

Водночас він наголосив на тому, що не варто сприймати церкву як єдине місце, де поширюється коронавірусна інфекція та наголосив, що навіть порушення режиму перебування у засобах індивідуального захисту може призвести до такого спалаху.

Читайте також: Українцям, які повернулися з-за кордону, треба пройти обсервацію під контролем "Дій вдома"

Міністр КМУ також наголосив, що влада змушена була заборонити прогулянки у парках, бо люди не дотримувалися умов карантину, не усвідомлюючи , що небезпека є поруч.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 11 травня, але і в наступні два роки можливі обмеження через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

Усього в Україні досліджено 77 752 зразки на нову коронавірусну інфекцію методом ПЛР. Протягом 23 квітня отримано 477 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-