Настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври скаже, хто був на богослужінні у Великдень

Настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври скаже, хто був на богослужінні у Великдень

Укрінформ
Настоятель Святогірської Свято-Успенської лаври, що на Донеччині, готовий надати поліції інформацію про кожного, хто перебував на богослужінні у Великдень в ніч з 18 на 19 квітня.

Про це 24 квітня в ефірі ток-шоу "Право на владу" повідомив голова Донецької військово-цивільної облдержвдміністрації Павло Кириленко, передає кореспондент Укрінформу.

"В ході досудового розслідування по кримінальному провадженню також слідчими проводилася розмова з настоятелем Лаври, де він і надав інформацію, що він готовий про кожного, а йому відомий кожний, хто там перебував, надати інформацію про них. І також вони самі готові будуть надати цю інформацію", - сказав очільник області.

Він нагадав, що з порушенням встановлених карантинних умов та правил у Святогірській Свято-Успенській лаврі участь у богослужінні на Великдень взяли близько 350 громадян.

Читайте також: Ляшко прогнозує сплеск захворюваності на COVID-19 вже цього тижня

За вказаним фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України  (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

"Досудове розслідування здійснюється безпосередньо Національною поліцією", - уточнив Кириленко.

Читайте також: Всіх, хто був у Святогірській лаврі на Великдень, хочуть протестувати на COVID-19

Він пояснив, що на цьому богослужінні були люди переважно одного кола – священнослужителі, переселенці з тимчасово окупованих територій, які живуть на території лаври, жителі Святогірська, які постійно відвідують церковні служби. Кириленко підкреслив, що масового паломництва, а тим більш з інших регіонів, не було через те, що в області ще до Великодніх свят (з 28 березня 2020 року) був запроваджений режим «червоний» – обмеження в’їзду в область та виїзду з неї.

"Але провадження зареєстровано і слідчі дії по ньому проводяться. І, не дай Боже, у випадку збільшення захворюваності і безпосоредньо серед осіб, які прибували в Лаврі, також реакція буде відповідна. Буде, згідно чинного законадавства і відповідно санкції статті вказанної кваліфікації", - підкреслив Кириленко.

Настоятелем Свято-Успенскої Святогірської Лаври є Митрополит Арсеній (в миру Ігор Федорович Яковенко).

Читайте також: На Прикарпатті у шести священників підтвердили COVID-19

Як повідомлялося, в Донецькій області на вечір 23 квітня зареєстровано 24  підтвердження  зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, з цих випадків 1 летальний, 10 людей, які одужали, та 13 – продовжують лікування.

В Україні на 23 квітня підтверджено 7 170 випадків COVID-19, усього досліджено 72 296 зразків методом ПЛР. Протягом 22 квітня отримано 578 повідомлень про нові підтверджені випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-