Ляшко пояснив, за яким досвідом українські лікарі полетіли в Італію

Ляшко пояснив, за яким досвідом українські лікарі полетіли в Італію

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко каже, що до Італії полетіли винятково українські медики-добровольці, охочих виявилося ще на 4 літаки.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.

"Виключно (поїхали медики-добровольці - ред.). І черга була ще на чотири літаки. З різних регіонів, молоді лікарі. Я говорив навіть тут в міністерстві людям, що не відпущу, але вони все одно потрапили в список і тепер навіть есемесок не пишуть, бо бояться, що буду кричати", - сказав Ляшко.

Відповідаючи на запитання, наскільки було розумно, враховуючи нестачу кадрів, відправляти українських лікарів ще до Італії на допомогу, заступник міністра зазначив, що в Україні зараз немає критичного навантаження на систему охорони здоров’я, а 20 лікарів матимуть гарну можливість навчитися реагувати в критичній ситуації.

Читайте також: Медики, які лікують COVID-19, отримають надбавки за березень через субвенцію

"Завантажено тільки 8% апаратів ШВЛ, які призначені для допомоги хворим на коронавірусну хворобу. Тому 20 лікарів, які поїхали до Італії, це доволі гарна можливість для навчання реагуванню на критичну ситуацію. Вони повернуться й розкажуть нам, як правильно організовувати процес надання медичної допомоги при масових надходженнях хворих, процес санітарного сортування, визначення пріоритетності, кому і як транспортувати, коли передавати пацієнта до інтенсивної терапії і т.д.. Коли ти бачиш це вживу, на практиці, на конвеєрі, це не те саме, що моделювання", - пояснив Ляшко.

Як повідомлялося, 4 квітня 20 медиків систем МВС та МОЗ полетіли допомагати італійським лікарям у боротьбі з коронавірусом COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-