Медійники - проти трансляції шкільних уроків на каналах NewsOne,

Медійники - проти трансляції шкільних уроків на каналах NewsOne, "112" і ZIK

Заява
Укрінформ
Медіарух, Незалежна медійна рада та медійні громадські організації висловлюють обурення щодо трансляції телевізійних уроків під час карантину на проросійських, за їхніми словами, каналах NewsOne, 112 і ZIK.

Про це йдеться в заяві, який оприлюднила Незалежна медійна рада у Facebook.

«Таке рішення суттєво зашкодить інформаційній безпеці України та інформаційній гігієні суспільства, адже воно суттєво розширить вплив російської та проросійської пропаганди, зокрема й на молоде покоління», - вважають медійники.

Як зазначається, в ефірі цих телеканалів холдингу «Новини», формальним власником яких є народний депутат Тарас Козак («Опозиційна платформа — За життя») і які перебувають під безпосереднім впливом керівника цієї партії Віктора Медведчука, не раз заперечувалась російська агресія, лунали заклики до зняття санкцій з Росії, визнання окупаційної влади Донецька та Луганська, «миру за будь-яку ціну» на умовах Путіна, а переговори між «Опозиційною платформою — За життя» та її союзниками в Росії позиціонувалися як «міжпарламентський діалог».

Читайте також: Депутатка закликає заборонити "112 каналу" та NewsOne трансляцію відеоуроків

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не раз визнавала дії цих каналів протизаконними і штрафувала їх за мову ворожнечі та інші порушення, нагадуют підписанти.

«Ми закликаємо владу переглянути своє рішення з урахуванням ризиків, які воно несе. Демонстрація відеоуроків на цих каналах збільшить їхню аудиторію за рахунок тих людей, які за інших обставин не стали б дивитися пропагандистські проросійські телеканали», - підкреслили автори заяви.

Вони також закликали інші українські телеканали, які не задіяні в проєкті «Всеукраїнська школа онлайн», зголоситися на участь у ньому.

Читайте також: Онлайн-уроки обіцяють "без політики": ОП домовився з телеканалами

Серед організацій, що підписали заяву, - "Детектор медіа", Інститут масової інформації, Громадське радіо, Інститут демократії вм. Пилипа Орлика, ГО «Сильні громади» та ін.

Як повідомлялося, 6 квітня 2020 року стартував проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», в межах якого виходитимуть відеоуроки з 11 предметів для учнів 5 – 11 класів. Телеуроки транслюють 11 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший», М1, а також телеканал «Дом» (для учнів з окупованих територій) і медіасервіс Megogo.

Водночас, керівництво однієї з львівських шкіл не рекомендує батькам та дітям використовувати контент каналів 112, Zik та NewsOne для дистанційного навчання школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-