За добу з-за кордону повернулися понад 9 тисяч українців

За добу з-за кордону повернулися понад 9 тисяч українців

Укрінформ
Упродовж минулої доби прикордонники здійснили понад 15,5 тисячі пропускних операцій. На в’їзд в Україну оформлено понад 9 тисяч громадян України.

Про це інформує пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

"Зранку в пунктах пропуску черг із подорожуючих власним транспортом та пішоходів немає. Упродовж минулої доби без власного транспорту в Україну прибуло майже 5,1 тисячі осіб. Для їх перевезення залучалися транспортні засоби, надані місцевою владою та ДСНС", - йдеться у повідомленні.

Крім того, минулої доби Україну залишили 4,6 тисячі осіб, з них 1,4 тисячі іноземців.

Прикордонники 5 квітня у взаємодії з представниками санітарно-карантинних підрозділів провели температурний скринінг та опитування про стан здоров’я майже 11 тис. осіб, які прямували в Україну. За результатами додаткової перевірки лікарями ознак захворювання на COVID-19 не виявлено.

Встановленим порядком оформлювалися інформативні згоди про самоізоляцію та надавались відповідні пам’ятки.

Крім того, минулої доби у пунктах пропуску виявлено трьох порушників правил карантину, про що повідомлено співробітникам поліції.

Читайте також: За добу в Україну повернулися майже 11 тисяч громадян

Як повідомляв Укрінформ, уряд ухвалив рішення про обов’язковість дотримання режиму 14-денної обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Україна з суботи, 28 березня, повністю закрила кордон для регулярного сполучення, проте на приватному автомобілі або пішки його можна буде перетинати.

Станом на ранок 6 квітня кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом по всьому світу становить 1 274 376 – в тому числі 69 480 летальних випадків та 264 838 осіб, що вже одужали.

В Україні станом на ранок понеділка зафіксовано всього 1319 випадків захворювання на коронавірус, 28 людей одужали, 38 осіб померли від цієї хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-