Понад 50 тисяч українців уже повернулися із-за кордону — Президент

Понад 50 тисяч українців уже повернулися із-за кордону — Президент

Відео
Укрінформ
Протягом останніх п'яти днів з-за кордону в Україну повернулися більш як 50 тисяч наших співгромадян, на п'ятницю, 20 березня, заплановано ще 42 авіарейси та кілька потягів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

"За останні п'ять днів ми повернули більш як 50 тисяч українських громадян. На сьогодні 42 авіарейси, які доставлять ще 8 тисяч українців", - розповів Зеленський.

Водночас він нагадав, що вчора мав розмову з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, на якій було домовлено про взаємну евакуацію наших громадян з Канади, та канадців з України.

Крім того, Президент зауважив, що з Угорщиною та Польщею домовились про транзитні коридори, якими українці зможуть повернутись додому. Також, він розповів, що сьогодні з Перемишля вирушать п'ять поїздів, які доставлять в Україну більш як три тисяч наших громадян.

Крім того, за його словами, на завтра заплановано потяг, який поверне українців з Литви та Латвії.

"Усі, хто повертаються з-за кордону, проходять медичну перевірку. Дуже тішить, що переважна більшість з них, свідомо обирає домашню самоізоляцію на 14 днів навіть незважаючи на відсутність у них симптомів", - додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський доручив головам ОДА збільшити кількість маршруток і автобусів

Як повідомлялося, за даними МЗС, вже 23 тисячі 955 українців, яких коронавірус застав за кордоном, повернулися на Батьківщину за сприяння дипломатичних установ.

Тим часом лікування від коронавірусу за кордоном станом на 19 березня проходять 13 українців, а на карантині перебувають 38 громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-