МОЗ перевіряє на коронавірус українця, який повернувся з Польщі

МОЗ перевіряє на коронавірус українця, який повернувся з Польщі

Укрінформ
Вірусологічна лабораторія досліджує одну підозру на Covid-19, зразок належить літній людині, котра повернулася з Польщі.

Про це на брифігу поінформував заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні нам повідомили про один випадок в людини, яка приїхала з Польщі, у неї зараз пневмонія, відібрали зразки на дослідження, людина похилого віку, це група ризику. Тому будемо відслідковувати динаміку, це нова підозра, найбільш свіжа, найбільш актуальна, ймовірно, це випадок коронавірусної хвороби Covid-19”, - сказав Ляшко.

Він повідомив також, що за 11 березня було досліджено сумарно 8 зразків з підозрою на Covid-19, в жодному випадку нової коронавірусної інфекції не виявлено.

Читайте також: У Сумах госпіталізували чоловіка, який повернувся з Італії

Станом на 13.00 12 березня, за даними Дослідницького центру системних наук та інженерії Університету Джонса Хопкінса, у світі загалом інфіковано цим вірусом 126 672 людей, померла від нього 4641 особа, а число тих, хто одужав, складає 68305.

В Україні наразі підтверджений лише 1 випадок зараження новим типом коронавірусу (у Чернівцях). Проте з 12 березня по всій країні введено карантин.

Читайте також: У Львові дезінфікують зупинки громадського транспорту

11 березня ВООЗ офіційно визнала коронавірус глобальною пандемією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-