Кабмін запровадив карантин по всій Україні - на три тижні

Кабмін запровадив карантин по всій Україні - на три тижні

Коронавірус
Укрінформ
Кабінет міністрів на своєму засіданні ухвалив рішення про запровадження строком на три тижні карантину в навчальних закладах, а також затвердив низку інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

“Заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні”, - йдеться у повідомленні.

КМУ запропонував введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: Київ закриває навчальні заклади на карантин і обмежує масові заходи

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 9 березня затвердив новий посилений план антикризових профілактичних заходів щодо боротьби з поширенням коронавірусу.

10 березня відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому обговорювались питання протидії поширенню коронавірусу. Участь у ньому взяли Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, профільні міністри, представники силового блоку та голови облдержадміністрацій. Відомства представили свої пропозиції щодо заходів, які необхідно вжити задля протидії поширенню вірусу. Тоді керівники ОДА запевнили, що регіони готові до випадків захворювання. Вже визначені медичні заклади, які можуть бути використані для обсервації у випадку виявлення коронавірусу серед українських громадян. Також зазначалося, що до кінця тижня буде створена комісія, яка здійснюватиме перевірку всіх об’єктів обсервації.

Згідно з останніми даними карти глобального поширення коронавірусу, створеної Дослідницьким центром системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса, на цей час у світі зафіксовано 120 944 випадки зараження вірусом, 65 977 осіб одужали, 4365 людей померло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-