Аваков розповів, кого можуть арештувати за сутички у Нових Санжарах

Аваков розповів, кого можуть арештувати за сутички у Нових Санжарах

Укрінформ
Стосовно шести осіб, які в Нових Санжарах намагалися не пропустити автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами, готуються підозри.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив у програмі «Свобода слова Савіка Шустера», передає hromadske.

Він нагадав, що із затриманих 24 учасників заворушень відпустили всіх, окрім одного, який спрямував автомобіль на правоохоронців.

«Ще шестеро, за його словами, у найближчі дні отримають підозру з пропозицією суду про прямий арешт: «Це ті, що кинули тротуарну плитку в голову поліціянту, і він у важкому стані зараз перебуває у лікарні з перебитим обличчям та зламаними кістьми», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, уточнив Аваков, йдеться про людей, які кидали каміння в автобуси, билися з правоохоронцями, перешкоджали їхній роботі та тих, хто кричав «Ми вас всіх спалимо!». 

Читайте також: Усі затримані у Нових Санжарах є мешканцями Полтавщини - поліція

«Якщо ми собі це пробачимо і відпустимо їх усіх на волю і просто вибачимося, у нас ніколи не буде порядку. Тому ми наполягаємо, щоб ті, хто поводився недостойно і злочинно, отримали покарання», - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 20 лютого в харківському аеропорту сів літак із громадянами України та іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю автобуси з евакуйованими вирушили в Нові Санжари на Полтавщині для розміщення на карантин у медичному центрі Нацгвардії.

Читайте також: Найстрашніший вірус – вірус ненависті: Зеленський звернувся до українців

Місцеві жителі перекрили дорогу, протестуючи проти розміщення евакуйованих у медичному центрі. Увечері сталися сутички протестувальників із правоохоронцями. Постраждали дев'ятеро поліцейських та один цивільний. Поліція затримала 24 учасників заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-