Зеленський пообіцяв рідним Героїв Небесної Сотні завершити розслідування справ Майдану

Зеленський пообіцяв рідним Героїв Небесної Сотні завершити розслідування справ Майдану

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у шосту річницю розстрілу Небесної Сотні зустрівся з рідними тих, хто загинув під час подій 20 лютого 2014 року в центрі Києва, і запевнив, що розслідування "справ Майдану" триває, а винні у злочинах будуть покарані.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Я як Президент і влада – ми робимо все, щоб нічого не було втрачено, жодна деталь цієї справи. І попри те, як ішло слідство останні шість років, ми не лише цілком вас підтримуватимемо, а й повністю завершимо цю справу. Це наше головне завдання», – заявив Зеленський.

Він додав, що для нього особисто це одна з пріоритетних справ.

"Ми робили все, щоб навіть після перезавантаження Генеральної прокуратури і керівництва Державного бюро розслідувань ми не втратили деталей цієї справи та продовжили розслідування», – акцентував Президент.

Відповідаючи на запитання батька одного з Героїв, Владислава Зубенка, Президент поділився, ким для нього є Герої Небесної Сотні.

"Це люди, які відстоювали й відстояли незалежність нашої країни. Відстояли, незважаючи на те, що в нас почалася війна. Ці люди не дали можливості розколоти країну. Це наше ядро, це головне, що в нас є. Тому я вважаю, що вони герої»", - сказав Зеленський.

Родичі загиблих під час Революції гідності поскаржилися на те, що вже шість років чекають на результати розслідування злочинів проти учасників Майдану та покарання всіх винних.

Читайте також: Рада разом із родичами Героїв Небесної Сотні вшанувала пам'ять загиблих

Присутній на зустрічі генеральний прокурор Руслан Рябошапка, своєю чергою, зазначив, що слідство триває, і багато винних у цих злочинах уже відповідають за скоєне.

"Тільки у "справах Майдану" засуджено 44 людини. Це ті, стосовно кого є остаточне рішення суду, що набрало законної сили. Це ті, хто вже несе покарання… Це і «тітушки», і правоохоронці. Серед тих, кого ми зараз притягаємо, – це 450 осіб. Це ті, кого підозрює прокуратура і слідство у вчиненні злочинів», – повідомив він.

Генпрокурор підкреслив, що всі речові докази у справі збережені та будуть використані під час судових процесів.

Читайте також: ДБР ініціює законодавчі зміни, щоб покарати всіх винних у розстрілі Майдану — Венедіктова

«Жоден доказ не втрачено, жодна справа не втрачена. Нічого не пропало. І жоден день розслідування не втрачено», – запевнив Рябошапка.

Т. в. о. обов’язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова нагадала, що, згідно із законом, у січні прокурори, котрі займалися "справами Майдану" , були переведені з Офісу генерального прокурора до Державного бюро розслідувань. Після цього зазначений підрозділ був перетворений на Управління зі справ Майдану. За її словами, незабаром буде оголошено конкурс, на якому оберуть керівника цього управління.

«Конкурс буде відкритим, і родини Героїв Небесної Сотні зможуть надати свого представника для контролю процесу», – наголосила очільниця ДБР.

Венедіктова також запропонувала присутнім зустрітися в офісі ДБР та обговорити питання, які хвилюють родичів Героїв Небесної Сотні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 20 лютого вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-