Зеленський: Я особисто привезу українців з Китаю в маєтки політиків, які підбурюють людей

Зеленський: Я особисто привезу українців з Китаю в маєтки політиків, які підбурюють людей

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до повернення з Китаю всіх наших громадян і попередив деяких "політичних товаріщей" про наслідки підбурювання людей до перекриття доріг, аби не допустити евакуйованих.

Про це глава держави заявив на брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується коронавірусу, у нас повністю контрольована ситуація. Ми обов'язково повинні забирати наших громадян. На жаль, деякі ЗМІ розповсюджують якусь дезінформацію щодо того, куди їх везуть, що щось не готово. У нас є кілька варіантів. Ми повністю готові", - сказав Зеленський.

Він акцентував, що Україна повертає додому своїх громадян і звернув увагу на те, що серед них багато людей 1990-х років народження, "це навіть не дорослі люди, а хлопчики й дівчатка".

"І я хочу звернутися до деяких політичних партій, які звертаються до людей, - ми цю інформацію знаємо завдяки правоохоронним органам, - звертаються до місцевих мешканців і підбурюють їх перекривати дороги. Ми з вами повинні розуміти - ми забираємо своїх громадян. А з приводу цих політичних "товаріщей" хочу сказати правду: якщо будете перекривати дороги і підбурювати людей, ми привеземо всіх наших громадян - а ми обов'язково їх привеземо додому, тому що це наш конституційний і просто людський обов'язок, - і я особисто привезу наших громадян в Кончу-Заспу в їхні особняки", - резюмував Президент.

Читайте також: На Тернопільщині облаштовують блокпости, аби не пропустити евакуйованих з Китаю

Як повідомляв Укрінформ, українські громадяни, які перебувають в китайському місті Ухань, де запроваджено суворий карантин через спалах коронавірусу, прибудуть на Батьківщину у четвер, 20 лютого.

На засіданні урядового оперативного штабу було затверджено алгоритм прийому, супроводу і поселення евакуйованих, а також виділено кошти з резервного фонду для їх утримання впродовж 14 днів.

Читайте також: Перед евакуацією з Уханя людей перевірять на симптоми коронавирусу — Скалецька

З Уханя планують евакуювати 49 громадян України і близько 25 іноземних громадян, які також після прибуття в Україну пройдуть 14-денний карантин.

Наразі МОЗ обрало з-поміж 100 два заклади - один основний, один резервний, де будуть знаходитися протягом 14 діб евакуйовані з Уханя українські та іноземні громадяни, екіпаж літака. Час карантину може бути змінений, якщо останні наукові дані свідчитимуть, що інкубаційний період вірусу менший або більший за 14 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-