Справа бронежилетів: технологу компанії-виробника оголосили підозру

Справа бронежилетів: технологу компанії-виробника оголосили підозру

Укрінформ
Слідчі у справі щодо постачання до ЗСУ бракованих бронежилетів повідомили про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах технологу ТОВ «НВП Темп 3000».

Про це повідомляє сайт ДБР.

“Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою осіб технологу ТОВ «НВП Темп 3000» (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України)”, - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що технолог товариства сприяла засновнику підприємства та посадовим особам Міністерства оборони України у заволодінні грошовими коштами у сумі 61 677 000 гривень. Бюджетні кошти були використані на закупівлю бронежилетів «Корсар М3с 1-4», що не відповідають вимогам ДСТУ та технічним умовам, додають в ДБР.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора. Оперативний супровід – Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Читайте також: Справа бронежилетів: у Міноборони стурбовані запобіжним заходом для Марченка

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Міноборони проводить власну перевірку бронежилетів “Корсар”

Як повідомляв Укрінформ, 5 листопада генерал-майору ЗСУ, начальнику Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитру Марченку, двом його заступникам та двом начальникам відділу оголошено підозри у постачанні у війська неякісних бронежилетів.

У ДБР стверджують, що ці посадовці здійснили закупівлю 20 тисяч неякісних бронежилетів на суму 176 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-