В ООН підготували план гуманітарної допомоги для України

В ООН підготували план гуманітарної допомоги для України

Укрінформ
Координаторка системи ООН в Україні Оснат Лубрані оприлюднила План гуманітарного реагування для України у 2020 році.

Про це вона розповіла на пресбрифінгу у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні я представила гуманітарний план для України, в якому зазначена потреба у 158 мільйонів доларів США для фінансування нашої гуманітарної роботи у 2020 році", - зазначила вона.

Лубрані зауважила, що, попри помітний прогрес у 2019 році, конфлікт на сході України все ще не припиняється і продовжує впливати на життя цивільних громадян.

"3, 4 млн осіб досі потребують гуманітарної допомоги. Конфлікт на сході України продовжує бути активним, продовжуються обстріли, продовжуються заходи, які, на жаль, шкодять життю людей", - наголосила представниця ООН.

За її словами, план передбачає допомогу у секторах освіти, продовольства, охорони здоров'я, житла, водопостачання та санітарії.

"Є пріоритети, на яких ми зосереджували нашу увагу. Робота, згідно з планом, проходить під егідою ООН та міжнародних організацій гуманітарного характеру, а також ціла низка національних і міжнародних організацій та агенцій", - відмітила вона.

Читайте також: Будматеріали, продукти та дитячі набори: ООН відправила на Донбас 100 тонн гумдопомоги

Як зауважила Лубрані, презентований План гуманітарного реагування містить комплексний план першочергових завдань, які у свою чергу зможуть реалізувати 56 партнерів - установ ООН, національних та міжнародних неурядових організацій - за умови відповідного фінансування.

"У плані згадані 56 організацій і що вони робитимуть. А фінансування буде забезпечуватись міжнародними донорами. Тобто, ООН та партнери звертаються до міжнародних партнерів для того, щоб залучити фінансування для цих 56-організацій, включаючи українські", - додала вона.

Координатор також відзначила, що планом передбачено надання гуманітарної допомоги та забезпечення захисту для двох мільйонів найвразливіших верств населення на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-