В Україні стартує акція

В Україні стартує акція "Шість мільйонів сердець" пам’яті жертв Голокосту

Укрінформ
У понеділок, 27 січня, по всій Україні відбудуться масові заходи вшанування жертв Голокосту.

Про це інформує Об’єднана єврейська громада України.

"27 січня, в День пам’яті жертв Голокосту, у різних містах України пройдуть пам’ятні церемонії, жалобні мітинги, меморіальні виставки та інші заходи в пам’ять про жертв Катастрофи. Цього дня в Україні та в усьому світі згадуватимуть євреїв, які були знищені нацистською машиною Голокосту тільки за те, що вони були євреями", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, нинішнього року пам’ятні церемонії об’єднані ідеєю, що має назву "Шість мільйонів сердець", - у пам'ять про шість мільйонів євреїв, убитих у роки Другої світової війни.

Читайте також: Нацрада нагадує телеканалам, що 27 січня – День пам’яті жертв Голокосту

Заходи пройдуть практично в усіх містах України, де чинилися масові розстріли євреїв. Зокрема, у Києві, Білій Церкві, Нікополі, Запоріжжі, Дніпрі, Мелітополі, Маріуполі, Харкові, Львові, Чернівцях, Одесі, Кропивницькому тощо.

Окрім основних церемоній і покладання квітів та каменів (за єврейською традицією) до меморіалів, відбудуться пам’ятні виставки, лекції, бесіди, вистави та зустрічі з людьми, які пережили Голокост, а також праведниками, які їх рятували.

Читайте також: У Києві 27 січня вшанують пам’ять жертв Голокосту

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня у Польщі на високому міжнародному рівні відзначать 75-річчя визволення концтабору Аушвіц-Біркенау.

Участь у заходах із нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту візьмуть офіційні делегації майже 60 країн та міжнародних організацій. Україну представлятиме Президент Володимир Зеленський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-