Компенсацію родичам жертв катастрофи в Ірані виплатять протягом тижня — Гончарук

Компенсацію родичам жертв катастрофи в Ірані виплатять протягом тижня — Гончарук

Укрінформ
Кабмін сьогодні прийме розпорядження про виділення коштів для надання одноразової грошової допомоги сімʼям загиблих в авіакатастрофі в Ірані, і ці виплати сім'ї мають отримати протягом тижня.

Про це, відкриваючи засідання Кабміну, заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сьогодні приймемо рішення про виплату компенсації родинам загиблих під час авіакатастрофи в Ірані... Приймемо рішення про виплату 200 тисяч кожній сім'ї і розраховуємо на те, що вже протягом тижня вони будуть виплачені", - сказав Гончарук.

За його словами, одноразова матеріальна допомога від держави з резервного фонду буде надана до отримання родинами всіх страхових виплат.

“Ми проконтролюємо належне здійснення страхових виплат відповідно до Монреальської конвенції. Для кожної родини загиблого українця передбачено виплати в розмірі 250 тисяч СПЗ (спеціальні права запозичень), що становить приблизно $345 000”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Він додав, що Україна також наполягає на компенсаціях від уряду Ірану через усі дипломатичні канали та міжнародні органи юрисдикції.

Читайте також: Президент МАУ поки не коментує виплату компенсацій родичам загиблих

Як відомо, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-