Трудова книжка залишиться за бажанням працівника - Милованов

Трудова книжка залишиться за бажанням працівника - Милованов

Укрінформ
Трудові книжки не скасовуються і за бажанням працівника роботодавці їх мають заповнювати.

Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов в Укрінформі під час медіа-мосту з регіонами, присвяченому проєкту закону "Про працю" №2708.

"Трудова книжка, яка є, залишається як механізм, за бажанням працівника. Якщо в працівника є трудова книжка, він може продовжувати вимагати, щоб її вели, щоб туди ставили записи, і вона є документом, який підтверджує стаж і все, що відбулося в трудовій історії людини. Тобто, вони не відміняються, тільки додається реєстр, за бажанням тих, хто не хоче мати паперову трудову книжку", - сказав Милованов.

Читайте також: При звільненні пропонують платити компенсацію у розмірі кількох окладів - законопроєкт

Він наголосив, що "держава бере на себе зобов’язання вести реєстр, який є вже 20 років".

"Держава каже, що дані з цього реєстру буде використовувати для того, щоб гарантувати стаж для пенсії, захист прав, тощо... Не хочете мати трудову книжку, не хочете забирати її у директора, бо він від вас щось хоче, - не забирайте, у вас є довідка з реєстру", - зауважив міністр.

Водночас заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Юлія Свириденко наголосила, що той факт, що трудові книжки переводяться в електронну форму, їх не скасовує.

Читайте також: Милованов пояснив, чому профспілки проти нового законопроєкту про працю

Як повідомлялося, наприкінці грудня минулого року міністр соцполітики Юлія Соколовська повідомила, що Кабінет міністрів підтримав ініціативу щодо впровадження електронних трудових книжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-