МЗС очікує на зняття Мазура з розшуку Інтерполу найближчим часом

МЗС очікує на зняття Мазура з розшуку Інтерполу найближчим часом

Укрінформ
Українська сторона подала прохання про вилучення з розшуку Інтерполу громадянина України, ветерана АТО Ігоря Мазура й найближчим часом очікує на прийняття відповідного рішення.

Про це розповіла заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я тільки-но мала контакт з паном Геращенком (заступником міністра внутрішніх справ Антоном Геращенком — ред.), і він сказав, що Мазур має бути знятий найближчим часом з цього переліку. Ще з суботи вони подали подання й очікують, що найближчим часом генеральний секретар Інтерполу прийме відповідне рішення", - зазначила вона.

Читайте також: Дещиця: Попереду боротьба за повернення Мазура в Україну

Зеркаль нагадала, що питаннями співпраці з Інтерполом займається саме Міністерство внутрішніх справ.

Як повідомлялося, польські прикордонники затримали Ігоря Мазура 9 листопада, коли він разом з іншими українцями їхав до Варшави для участі в конференції. Причиною затримання одного з лідерів УНА-УНСО Ігоря Мазура стало те, що Росія подала його у міжнародний розшук, звинувативши в участі у чеченських війнах у 1994-2000 роках. Мазур заперечив цю інформацію.

Читайте також: Деякі країни зловживають можливостями Інтерполу - Чапутович

МВС України заявило, що Росія неправомірно використала канали й інструменти Інтерполу для політично вмотивованих переслідувань громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-