Мазур разом із консулами їде у Люблін - посол

Мазур разом із консулами їде у Люблін - посол

Відео
Укрінформ
Працівник Секретаріату уповноваженого ВР України з прав людини ветеран АТО Ігор "Тополя" Мазур нині прямує до Генконсульства України у Любліні у супроводі українських дипломатів.

Про це повідомив у Facebook посол України у Польщі Андрій Дещиця.

"Ігор Мазур на волі! Прокурор задовольнив наше клопотання. Тополя переданий на поруки українських консулів і разом з ними зараз їде до Любліна", - написав дипломат.

Він також подякував усім за підтримку.

Раніше український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що ветерана АТО Ігоря Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні, і на час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він буде проживати в Генконсульстві України.

Як відомо, сьогодні зранку Мазура доправили у відділ Окружної прокуратури польського Холма для допиту.

Читайте також: Мазура передали на поруки генконсула України у Любліні — омбудсмен

Працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур був затриманий 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі на підставі запиту Росії в Інтерпол.

За інформацією Мінветеранів, до Польщі він їхав на запрошення польського ексвіцеспікера.

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-