Мазур їхав до Польщі на запрошення колишнього віцеспікера — Мінветеранів

Мазур їхав до Польщі на запрошення колишнього віцеспікера — Мінветеранів

Укрінформ
Працівник Офісу уповноваженого Верховної Ради України з прав людини ветеран АТО Ігор Мазур прямував до Польщі на запрошення колишнього віцеспікера РП, коли у пункті пропуску "Дорогуськ" був затриманий відповідно до запиту Інтерполу.

Про це йдеться у заяві Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, опублікованій на сайті відомства.

"Ігоря Мазура затримав Інтерпол з ініціативи Російської Федерації, коли той на запрошення польського ексвіцеспікера подорожував до Польщі. Керівництво Мінветеранів переконано, що кремлівські КГБешники таким чином просто виконують свою роботу щодо утискання українських патріотів, і це лише один з різновидів гібридної війни, яку Росія веде проти нас", - йдеться у заяві.

У міністерстві запевнили, що готові надати будь-яку допомогу в переговорах із польською стороною щодо ситуації з Ігорем Мазуром та надати всю необхідну підтримку його родині і правозахисникам, які опікуватимуться цією справою.

Мінветеранів також закликало Інтерпол не перетворюватися інструментом, який Кремль намагається застосувати проти українців.

Читайте також: Стратегія захисту затриманого в Польщі ветерана АТО Мазура вироблена — МЗС

“Ми категорично проти видачі нашого ветерана Ігоря Мазура російській стороні!” - заявляють у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 9 листопада у пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі був затриманий за запитом РФ працівник Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ігор Мазур.

Мазур був керівником “Правого сектора“ Київщини та начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності. З травня 2014 р. перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го став командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі “М“.

У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-