Стратегія захисту затриманого в Польщі ветерана АТО  Мазура вироблена — МЗС

Стратегія захисту затриманого в Польщі ветерана АТО Мазура вироблена — МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ запевнили, що стратегія захисту затриманого в Польщі ветерана АТО Ігоря Мазура вже вироблена і консули мають досвід у подібних справах, які закінчувалися звільненням затриманих співвітчизників.

Про це сказав заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич у коментарі Укрінформу.

За його словами, сьогодні прокуратура проведе процесуальні дії і суд обере запобіжний захід.

"Стратегія захисту вироблена, консули мають досвід захисту прав українців у таких справах, які закінчувалися звільненням затриманих співвітчизників", - наголосив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу пункті пропуску “Дорогуськ” у Польщі був затриманий співробітник секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини, ветеран АТО Ігор Мазур. Консул України в Любліні вже побував в пункті пропуску “Дорогуськ”, де зустрівся із затриманим польською стороною українцем.

Читайте також: Княжицький - про справу Мазура: У Польщі за останні роки близько десяти таких затримань

Згідно з польським законодавством, суд може тимчасово арештувати особу максимум на три місяці.

Мазур був керівником "Правого сектора" Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції Гідності. З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України - командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі "М". А з листопада 2016 року після демобілізації Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Росія вкотре використала Інтерпол для політичних переслідувань громадян України. Він нагадав, що підставою для затримання стало опубліковане Російською Федерацією в інформаційній системі Інтерполу орієнтування про розшук Мазура з метою його арешту та подальшої екстрадиції до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-