В Україні проживають понад 35 тисяч осіб без громадянства - ООН

В Україні проживають понад 35 тисяч осіб без громадянства - ООН

Укрінформ
Дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців свідчать, що в Україні проживають понад 35 тисяч осіб без громадянства.

Про це повідомив представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу під час відкриття муралу "Маленький громадянин" в четвер у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В усьому світі понад 10 мільйонів людей, які не мають національності, але не дуже багато людей знають про цю проблему. В Україні проживають понад 35 тисяч осіб без національності. І, на жаль, Україна має найбільші цифри в Європі щодо людей, які перебувають під ризиком безгромадянства", - сказав Матеу.

Водночас він зазначив, що цю проблему можна подолати, і цього року Киргизстан став першою країною, якій вдалося повністю вирішити проблему безгромадянства.

Читайте також: На Подолі відкрили мурал: дитина з намальованим українським паспортом

За словами Матеу, це було зроблено зусиллями уряду, громадянського суспільства і за міжнародної підтримки.

"Тому в Україні ми підтримуємо уряд в тому, щоб запобігти безгромадянству або подолати його. Ми вітаємо реєстрацію законопроєкту у Верховній Раді минулого тижня, який буде визначати процедуру визначення статусу людей, які можуть бути під ризиком безгромадянства", - сказав представник УВКБ ООН в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-