Генпрокурор розповів, коли Гладковському повідомлять про підозру

Генпрокурор розповів, коли Гладковському повідомлять про підозру

Укрінформ
Генеральна прокуратура в п'ятницю, 18 жовтня, повідомить про підозру колишнього першого заступника секретаря РНБО Олегу Гладковскому.

Про це генпрокурор сказав в ефірі токшоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В основі підозри для Гладковського – порушення антикорупційного законодавства, неправдиве декларування. І друге – це порушення законодавства під час здійснення тендерних закупівель і, власне, використання службового становища для того, щоб неправомірно впливати на результати цих тендерних закупівель, внаслідок чого було отримано неправомірну вигоду", - повідомив Рябошапка.

Читайте також: Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль". НАБУ назвало причину

Він також підтвердив, що в розслідуванні стосовно Гладковського використовується, в тому числі, інформація, яка була розкрита журналістами програми "Наші гроші". Водночас, генпрокурор підкреслив, що доказів зібрано достатньо, щоб повідомити Гладковського про підозру. 

"Слідство вважає, що докази зібрані повно, і вони є обґрунтованими, власне, для того, щоб повідомити завтра про підозру у вчиненні цих двох злочинів. Тобто доказів на даний момент є достатньо для того, щоб це зробити", - зауважив генпрокурор.

Читайте також: Гладковський оголосив голодування

Водночас, Руслан Рябошапка зазначив, що запитання, де зараз перебуває Олег Гладковський, краще ставити представникам НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, детективи НАБУ 17 жовтня затримали колишнього першого заступника секретаря РНБО Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем. Наразі з ним тривають слідчі дії.

Водночас, у корпорації “Богдан” затримання колишнього посадовця назвали безпідставним і політично заангажованим. У компанії заявили, що Гладковський прямував на світову виставку автобусної техніки "Bus world-2019", яка розпочинається 18 жовтня у Брюсселі.

25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" з українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а також він сам та представники Укроборонпрому.

Читайте також: Декларація Гладковського: НАБУ і САП відкрили справу через "діру" в 4,5 мільйона

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-