Зеленський із дружиною відкрили в ОП виставку

Зеленський із дружиною відкрили в ОП виставку "Історія крізь обличчя"

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський із дружиною Оленою взяли участь у відкритті виставки "Історія крізь обличчя", приурочену до заходів із вшанування пам’яті жертв Бабиного яру.

Як інформує офіційний портал глави держави, відкриття експозиції ініційоване Всеукраїнським Благодійним фондом "Заради тебе".

Зазначається, що проект покликаний зберегти пам’ять про подвиг тисяч українців, що переховували та рятували євреїв протягом Другої світової війни та під час Голокосту. Ці герої отримують звання Праведників народів світу.

"Ми маємо бути неймовірно вдячними та повністю усвідомлювати той факт, що, можливо, саме ми – останнє покоління, яке ще має змогу зазирнути в очі нашим героям та подякувати їм за приклад щиросердя, толерантності й відваги", – зазначила Олена Зеленська.

Водночас Президент України Володимир Зеленський у спілкуванні з праведниками та присутніми зауважив, що не знає багатьох членів своєї родини саме через велику трагедію ХХ століття та подякував кожному з тих, хто рятував євреїв у часи Другої світової.

"Я пишаюся тим, що зараз перебуваю серед вас. Без армії, без допомоги вони рятували людські життя. Завжди в цих випадках ви, ваші батьки, наші родини не думали про фінал – що буде з ними, їхнім життям, чи буде загроза. А загроза була", – сказав Президент.

Проект "Історія крізь обличчя" дозволить дізнатися імена героїв, якими потрібно пишатись та завдяки яким Україна розвивається як толерантна та мультикультурна держава, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Володимир Зеленський: Бабин Яр - це попередження для всього людства

Виставка складається з фотопортретів Праведників, які ще живі чи які були живі на момент старту проекту. Також повідомляється, що презентацію виставки "Заради тебе" було приурочено до заходів із вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-