Володимир Зеленський: Бабин Яр - це попередження для всього людства

Володимир Зеленський: Бабин Яр - це попередження для всього людства

Звернення
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для людства, і український народ завжди буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті.

Про це йдеться у зверненні Президента у зв'язку з 78-ми роковинами розстрілів у Бабиному Яру, повідомляє пресслужба глави держави.

"В Україні сотні скорботних місць, де у роки Другої світової війни лютував Голокост і проходили масові страти. Це і Богданівка на Миколаївщині, і Вінниця, це і Одеса та Житомир, це і Харків та Закарпаття. ....Трагічні сторінки історії слід пам’ятати не тільки, щоб шанувати пам’ять про загиблих, а й для того, щоб зробити висновки з минулого та не допустити помилок у майбутньому. Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості та насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче - людське життя - ставало лише розмінною монетою у руках диктаторів", - наголосив Президент.

Він зазначив, що в роки, які ми пам’ятаємо як роки жорстокості та масових страт, проявилися найкращі якості українського народу: милосердя, жертовність та співчуття.

"З великою вдячністю ми пам’ятаємо про вчинки простих людей, які, ризикуючи життям, рятували співвітчизників від неминучої загибелі. ... Переконаний, Український народ завжди буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Сьогодні - День пам’яті жертв Бабиного Яру

29-30 вересня 1941 року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисяч людей. 1, 2, 8 і 11 жовтня розстріляли тих, хто не з’явився за наказом, – ще близько 17 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-