"112 Україна" продовжує мовлення після рішення Нацради

Заява
Укрінформ
Телеканал "112 Україна" продовжує мовлення і доступний для своїх глядачів завдяки трансляції через супутник, в кабельних мережах та інтернеті.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті каналу "112 Україна" у зв'язку з відмовою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення продовжити строк ліцензії п'ятьом регіональним телеканалам, що мовлять під логотипом "112 Україна".

"Канал продовжує мовлення і доступний для своїх глядачів на супутнику, в кабельних мережах і в інтернеті", - зазначається у заяві.

Автори заяви також стверджують, що дії Нацради є нібито є незаконними, оскільки в деяких її членів з липня 2019 року закінчилися повноваження. На телеканалі також заявляють, що розглядають рішення Нацради як цензуру.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 26 вересня відмовила у продовженні строку ліцензії п'ятьом регіональним телеканалам, що мовлять під логотипом "112 Україна": "Новий формат", "Аріадна ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер ТВ" та "Лідер ТВ". Водночас члени Нацради нагадали, що про сам канал "112 Україна" не йдеться, він буде продовжувати мовити на супутнику.

19 вересня Національна рада винесла чергове попередження п’ятьом регіональним компаніям, що мовлять з емблемою "112 Україна" через порушення умов ліцензій і визначених програмних концепцій мовлення. Регулятор зобов’язав ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ" упродовж місяця увідповіднити свою діяльність до вимог чинного законодавства. Далі Національна рада, щоб з’ясувати, чи виправлені порушення, може призначити компаніям позапланові перевірки і застосувати санкції, передбачені чинним законодавством.

Перевіркою Національної ради, зокрема, вчергове зафіксовано, що зазначені мовники, які отримали ліцензії на конкурсі більше чотирьох років тому, самовільно змінили власні програмні концепції і відтоді ретранслюють телеканал "112 Україна", хоча мають зовсім інші зобов’язання і повинні забезпечувати місцевою інформацією саме ті регіони, на які вони мають мовити відповідно до своїх ліцензій.

Читайте також: ВР зробила крок до зміни процедури призначення та звільнення членів Нацради

Члени Національної ради також зауважили, що телеканал "112 Україна", а отже й п’ять цих телеканалів, поширюють спотворену інформацію про те, що в каналу "112 Україна" регулятор забирає ліцензію. Насправді канал має супутникову ліцензію, і до неї претензій немає. Інші мовники є регіональними і через порушення умов власних ліцензій позбавили жителів своїх регіонів можливості отримувати локальний контент про події місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-