Король Нідерландів закликав РФ до співпраці у розслідуванні трагедії МН17

Король Нідерландів закликав РФ до співпраці у розслідуванні трагедії МН17

Укрінформ
Король Нідерландів Віллем-Олександр закликав Росію повною мірою співпрацювати в розслідуванні справи про знищення літака рейсу МН17.

Про це Віллем-Олександр заявив на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я хочу повторити, що відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 2166, всі країни, включно з Росією, мають докласти всіх зусиль, аби притягнути до відповідальності осіб, винних у трагедії та з’ясувати правду про знищення МН17 17 липня 2014 року. Родичі 298 загиблих очікують на правосуддя, і ми не зупинимося, поки цього не буде досягнуто”, - наголосив монарх.

Відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН 2166, Росія зобов'язана цілковито співпрацювати в розслідуванні причин загибелі MH17 та докладати зусиль задля притягнення до відповідальності винних у трагедії.

Читайте також: ООН закликала країни до співпраці щодо розслідування трагедії MH17

19 червня 2019 року були оприлюднені імена трьох росіян та українця, яких Міжнародна слідча група назвала причетними до знищення літака Малазійських авіаліній, який прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. Суд у цій справі призначено на 9 березня 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня між Україною та РФ відбувся обмін у форматі 35 на 35. Серед тих, кого видала Україна, - бойовик “ДНР” Володимир Цемах, який є фігурантом справи МН17.

Цемаха затримали наприкінці червня українські спецслужби на території ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-