Одіозний екссуддя просить Окружний адмінсуд допомогти йому працевлаштуватися у КСУ

Одіозний екссуддя просить Окружний адмінсуд допомогти йому працевлаштуватися у КСУ

Укрінформ
Суддя у відставці Денис Нев’ядомський просить Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язати Раду суддів України рекомендувати його XVII позачерговому з’їзду суддів на посаду судді Конституційного суду.

Про це інформує пресслужба суду.

“Денис Нев’ядомський просить суд зобов’язати Раду суддів України прийняти рішення та рекомендувати позачерговому з’їзду суддів його кандидатуру на посаду судді Конституційного Суду України. З відповідним позовом він звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Ради суддів України №68 від 16 серпня 2019 року і зобов’язати РСУ прийняти рішення та рекомендувати XVII позачерговому з’їзду суддів України Дениса Нев’ядомського на посаду судді Конституційного Суду України.

У оскаржуваному рішенні, зокрема, зазначено про те, що РСУ ухвалила доручити повідомити відповідних кандидатів на посаду судді КСУ про те, що вони не набрали достатньої кількості голосів для ухвалення Радою рекомендації позачерговому з’їзду на посаду судді КСУ.

Читайте також: Парламент просять “не наламати дров” при реформуванні судових органів

Наразі судом вирішується питання щодо відкриття провадження за цим адміністративним позовом.

Як повідомляв Укрінформ, XVII позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 29-30 жовтня 2019 року в Києві.

На ньому, зокрема, делегати оберуть трьох суддів Конституційного суду України.

У серпні Рада суддів України рекомендувала 16 із 33 кандидатів на посаду судді Конституційного Суду України, які обиратимуться делегатами XVII позачергового з'їзду суддів України. Прізвища Нев’ядомського серед рекомендованих кандидатур немає.

Остаточне рішення про обрання судді КСУ ухвалять делегати з'їзду.

Читайте також: ВККСУ допустила 233 кандидатів до конкурсу на посади суддів

Як повідомлялося, 16 квітня 2019 року Вища рада правосуддя звільнила Дениса Нев’ядомського з посади судді Київського районного суду міста Харкова у відставку.

Навесні 2018-го року суддя Нев'ядомський повернув прокуратурі обвинувальний акт за статтею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" щодо позбавленого повноважень депутата Харківської міськради Андрія Лесика. Суддя також звільнив Лесика з-під варти, вказуючи на порушення з боку прокуратури та слідства в праві підозрюваного на захист. Тоді ж прокуратура порушила кримінальну справу за статтею, пов'язаною з ухваленням суддею завідомо неправосудного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-