Рабінович відмовився виступати в Нацраді українською, що призвело до конфлікту

Рабінович відмовився виступати в Нацраді українською, що призвело до конфлікту

Оновлено
Укрінформ
Співголова фракції "Опозиційна платформа - за життя" Вадим Рабінович під час засідання Нацради з питань телебачення і радіомовлення відмовився виступати державною мовою, що викликало невдоволення решти присутніх і призвело до конфлікту.

У цьому зв'язку у засіданні медіарегулятора оголошено десятихвилинну перерву, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Рабінович сам попросив першого заступника голови Нацради Ольгу Герасим'юк надати йому слово. Свій виступ він розпочав російською, а коли йому зробили зауваження, відмовився перейти на державну мову. Зокрема, Рабінович заявив, що нібито "закон ("Про забезпечення функціонування української мови як державної" - ред.) не поширюється на народних депутатів".

Між ним та іншими учасниками засідання сталася словесна сварка, до якої долучився і народний депутат від ОПЗЖ Олег Волошин. Аби уникнути загострення конфлікту, Герасим'юк оголосила перерву в роботі засідання.

"Я зараз вимушена зробити перерву... на 10 хвилин. Нам треба розглянути питання по суті", - сказала вона.

Однак під час перерви конфлікт між учасниками засіданні продовжився: у фойє Нацради сталася штовханина між Волошиним і активістами.

Наразі засідання регулятора продовжилося, однак Рабінович після перерви до зали не повернувся.

Читайте також: Під Нацраду прийшли прихильники та противники “112 Україна” і News One

Натомість присутні народні депутати Нестор Шуфрич і Олег Волошин (обоє з фракції ОПЗЖ), громадські активісти та ветерани АТО/ООС.

Як повідомлялося, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 5 вересня розглядає результати позапланової перевірки телеканалу NewsOne з приводу зафіксованих випадків поширення в його ефірі закликів до розв’язання агресивної війни або її пропаганди та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях. Зокрема, регулятор узяв до уваги моніторинг мовлення NewsOne за період з 1 червня до 8 липня 2019 року включно. В ефірі 8 липня ведучі та учасники телепрограм мовника обговорювали ідею проведення спільного телемосту з російським телеканалом "Россия24" під назвою "Надо поговорить", а також його подальше скасування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-