Під Нацраду прийшли прихильники та противники “112 Україна” і News One

Під Нацраду прийшли прихильники та противники “112 Україна” і News One

Фото
Укрінформ
Близько півсотні активістів зібралися біля будівлі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на акцію протесту щодо необхідності заборонити мовлення телеканалів «112 Україна» і News One.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами: «Вірити 112- News One – зрадити Майдан!», «Ні інформаційній атаці РФ», «News One та 112 – маріонетки Москви», «Дивишся канали Медведчука = підтримуєш агресора», «Почни ранок зі 112 і News One – закінчи життя на Соловках».

Серед активістів – переважно люди старшого віку. Як зазначають деякі з них під час виступів на мітингу, вони представляють громадську організацію «Комітет захисту киян».

Люди зібралися на цю акцію, зокрема, і у зв’язку з тим, що Нацрада з телебачення і радіомовлення у четвер планує розглянути питання результатів перевірки телеканалу News One. Згідно з проектом рішення, регулятор планує звернутися з позовом до суду щодо анулювання ліцензії мовника.

Акція за/проти каналів 112 і Ньюзван Оберіть / Фото: Олександр Трохимчук, Укрінформ

Окрім того, порядком денним передбачається розгляд питання щодо групи регіональних телеканалів, які незаконно мовлять під логотипом «112 Україна».

Читайте також: Журналіст та ведучий Євген Кисельов вирішив піти з "Прямого каналу"

Водночас близько 10-ї години під будівлю Нацради прийшли близько сотні людей, які підтримують телеканали News One і «112 Україна». Вони тримають у руках плакати із написами: «Нацрада - це загроза незалежним ЗМІ», «Атака на News One - це політичне замовлення старої влади» та інші. Також частина з них тримають у руках таблички з портретом члена Нацради Сергія Костинського і гаслом «Обличчя цензури».

Учасники обох акцій вишикувалися уздовж тротуару у дві шеренги.

Ситуація під час мітингу спокійна. Правопорядок забезпечують близько півсотні поліцейських і бійців Нацгвардії.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня російський журналіст Дмитро Кисельов анонсував на 12 липня телеміст під назвою "Треба поговорити" за участю українського телеканалу NewsOne і російського "Россия 24".

Однак така ідея викликала обурення в Україні. Згодом NewsOne повідомив про скасування "першого неполітичного телемосту між людьми з України та Росії". Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 9 липня призначила перевірку телеканалу NewsОne, на підставі якої буде можливо позиватися про анулювання ліцензії.

15 липня генпродюсера NewsOne Василя Голованова допитали в СБУ в рамках розслідування справи про державну зраду у зв'язку з наміром телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом "Росія 24".

16 липня пресслужба Нацради повідомила, що регулятор проведе позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsОne у період із 22 по 23 липня.

Пізніше, 18 липня, заступниця голови Нацради Уляна Фещук заявила про те, що представники телеканалу NewsOne відмовляються отримувати повідомлення про проведення перевірки. Того ж дня на сайті регулятора уточнили дату перевірки - 24-25 липня.

Зрештою 24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Нацради провести перевірку у своїй редакції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-