Герасим’юк застерігає від перетворення Нацради на репресивний орган

Герасим’юк застерігає від перетворення Нацради на репресивний орган

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення потребує реформування і більших повноважень, але треба простежити за тим, щоб це не стало перетворенням регулятора на репресивний орган.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу заявила виконувачка обов’язків голови Національної ради Ольга Герасим’юк.

“Треба ухвалити нові закони про Національну раду, про аудіовізуальні послуги, дати їй більше повноважень в тих межах, які необхідні для регулятора. Треба дуже ретельно за цим простежити, щоб це не був репресивний орган, але при тому він міг виконувати всі свої зобов’язання, щоб всі закони, на які ми спираємося, узгоджувалися між собою”, - сказала вона.

Також вона висловила сподівання, що новий парламент, який збереться 29 серпня, оперативно розгляне питання призначення нових членів Нацради замість трьох, у яких закінчився термін каденції. І періоду, коли Нацрада не матиме кворуму і не зможе приймати рішення, вдасться уникнути.

“Цього періоду не повинно бути. Це півтора, а то й два місяці. І це неприпустимо, тому що в цей час відбуваються серйозні процеси, на які треба реагувати. Я покладаюся на розуміння цього моменту парламентарями”, - зазначила вона.

Як повідомлялося, термін повноважень трьох членів Національної ради, призначених парламентом, - Ольги Герасим’юк, Олега Черниша та Олександра Ільяшенка, - уже закінчився. Але члени Національної ради працюють доки парламент не ухвалить відповідного рішення. Після цього, за процедурою, має бути оголошено конкурс на заміщення цих посад. Вже після нових призначень обирається голова Національної ради.

Читайте також: У Нацраді заявляють, що Эхо Москвы запрацює в Україні лише після повернення Криму і Донбасу

В перехідний період Нацрада здійснюватиме моніторинг та перевірки. Але не проходитимуть засідання і не ухвалюватимуться рішення, оскільки в складі Нацради будуть тільки 5 членів. Для проведення кворуму потрібні як мінімум 6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-