День Незалежності: урочистості почнуться з ушанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

День Незалежності: урочистості почнуться з ушанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Офіційні урочистості з нагоди 28-ї річниці Незалежності України розпочнуться у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні з ушанування пам'яті героїв.

Відбудеться церемонія покладання квітів, а під час хвилини мовчання пролунають сто ударів дзвона, які підхоплять інші українські міста. За задумом авторів сценарію, дзвони символізуватимуть удари серця кожного з полеглих Героїв Небесної Сотні.

Далі - Майдан Незалежності, де вперше прозвучить Гімн України тривалістю понад сім хвилин, який виконають оркестри та відомі музиканти із залученням близько 600 голосів.

Народна артистка Тіна Кароль виконає наживо частину Державного Гімну. Окрім неї, співатимуть оперні діви Анжеліна Швачка та Оксана Крамарєва.

Читайте також: Сьогодні українці відзначають День Незалежності

Заплановано підняття Державного Прапору України.

Відбудеться також нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах. Захід завершиться "Ходою гідності".

Президент Володимир Зеленський візьме участь у заходах на головній площі країни.

Новий формат святкування Дня Незалежності запропонував Офіс Президента. Важливими дійовими особами святкових заходів у Києві стануть діти як майбутнє країни.

Режисером заходу є Алан Бадоєв, а режисером-постановником – Олена Коляденко.

До організації дійства залучені українська дизайнерка, авторка суконь-вишиванок Віта Кін, режисери Андрей Боутенок та Марина Шалева, саундпродюсер, член журі національного відбору "Євробачення" у 2018/2019 роках Євген Філатов.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти у сумі 300 млн грн віддати на виплату премій військовим.

Читайте також: Патріотична афіша на День Незалежності

Згодом в Офісі Президента заявили, що замість параду відбудеться "Хода гідності" за участю глави держави.

Водночас представники ветеранських організацій заявили, що організують у День Незалежності свій "Марш захисників України".

Таким чином, 24 серпня у Києві пройдуть два марші - офіційний ("Хода гідності") і неофіційний (Марш захисників України), який проведуть ветеранські спілки, волонтери та сім'ї загиблих воїнів.

На час проведення масових заходів буде перекрито для автотранспорту рух Хрещатиком, а також деякими центральними вулицями столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-