У центрі Києва відбулася репетиція Ходи Гідності

У центрі Києва відбулася репетиція Ходи Гідності

Фото, відео
Укрінформ
У центрі столиці розпочалася репетиція урочистостей з нагоди 28-ї річниці Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, репетиція розпочалася з Алеї Героїв Небесної Сотні.

Наразі режисер заходу Алан Бадоєв проводить репетицію з дітьми та курсантами Київського військового ліцею, задіяними в ході.

Згодом, за інформацією КМДА, до 23.00 буде обмежено рух транспорту на вул. Хрещатик від вул. Богдана Хмельницького до вул. Трьохсвятительської, на вул. Михайлівській від вул. Костьольної до вул. Хрещатик у зв’язку з проведенням “Ходи гідності”.

Наразі рух транспорту не перекрито.

Очікується, що у заході візьмуть участь військові оркестри, представники правоохоронних органів, Державної служби з надзвичайних ситуацій, інші учасники

Хода Гідності на День Незалежності розпочнеться у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні з ушанування пам'яті героїв.

Під час хвилини мовчання пролунають сто ударів дзвона, які підхоплять інші українські міста. За задумом авторів сценарію, дзвони символізуватимуть удари серця кожного з полеглих героїв Небесної сотні.

Репетиція Ходи Гідності / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Відбудеться церемонія покладання квітів, ближче до кінця Алеї буде представлено декілька художніх інсталяцій у вигляді щитів «Беркута», пожежної машини з брандспойтом (тієї, що перекрила вулицю під час подій у 2014-му) і карти України, пофарбованих у білий колір, які розмалюють діти синіми та жовтими відбитками долонь.

У пам’ятному заході разом з Президентом Володимиром Зеленським та його родиною візьмуть участь рідні та близькі полеглих захисників незалежності України, ветерани АТО, представники громадськості, діти.

Також на майдані Незалежності буде піднято Національний прапор.

Репетиція Марш Переваги / Фото надала агенція Secret Service Entertainment Agency

На головній площі вперше прозвучить Гімн України тривалістю понад 7 хвилин, який виконають оркестри та відомі музиканти із залученням близько 600 голосів.

Народна артистка України Тіна Кароль виконає наживо частину державного Гімну. Окрім неї також співатимуть оперні діви Анжеліна Швачка та Оксана Крамарева.

Українська співачка ONUKA – Ната Жижченко - та представниця України на дитячому «Євробаченні» Дарина Красновецька виступатимуть на сцені під час урочистої частини заходу.

В урочистостях візьмуть участь всесвітньо відомі оперні співаки Андрій Романенко та Євген Орлов. Спеціальним гостем стане видатний український композитор Мирослав Скорик.

Також у заході візьмуть участь військові творчі колективи: зведений військовий оркестр та хор Збройних сил України, військовий оркестр Національної академії Державної прикордонної служби України, оркестр Національної поліції України, оркестр Державної служби надзвичайних ситуацій, барабанщики Почесної варти при Президенті України. Крім того, очікується участь Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки та піаністів – випускників Київського інституту музики імені Глієра. Народний артист України Микола Дядюра диригуватиме Академічним симфонічним оркестром Національної філармонії України.

Відбудеться також нагородження українців, які досягли успіхів у різних сферах. Захід звершиться святковою ходою.

Режисером заходу є Алан Бадоєв, режисером-постановником – Олена Коляденко.

До організації дійства залучені українська дизайнерка, авторка суконь-вишиванок Віта Кін, режисери Андрей Боутенок та Марина Шалева, саундпродюсер, член журі національного відбору «Євробачення» у 2018/2019 роках Євген Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-