В ОБСЄ засуджують напад на пресцентр Укрінформу

В ОБСЄ засуджують напад на пресцентр Укрінформу

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив напад на пресцентр Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" та закликав українську владу притягнути нападників до відповідальності.

Відповідна заява розміщена на сторінці Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ у Twitter.

"Я засуджую атаку на пресцентр інформаційного агентства "Укрінформ" 30 липня в Києві в Україні. Кілька співробітників медіа зазнали нападу, а обладнання було пошкоджено. Я закликаю владу ретельно розслідувати цей інцидент та притягнути нападників до відповідальності", - написав Дезір.

Як повідомлялося, у вівторок, 30 липня, до одного із залів пресцентру Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ", де проходила пресконференція щодо виборів в окрузі №50 на Донбасі, увірвалися молодики у футболках з написом "Традиція і порядок". Вони, зокрема, вибили двері, зламали вартісну акустичну конференцсистему, вирвали 5 мікрофонів, обірвали жалюзі.

Читайте також: За погром в Укрінформі винуватцям загрожує до чотирьох років — поліція

Внаслідок нападу постраждало троє співробітників Укрінформу. В одного з них лікарі зафіксували травму ока і численні забої тіла.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за нанесення тілесних ушкоджень, стаття 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-