Справа бронежилетів: Труба каже, що поки не підозрює жодного з посадовців МОУ

Справа бронежилетів: Труба каже, що поки не підозрює жодного з посадовців МОУ

Укрінформ
Жодній посадовій особі Міністерства оборони України підозр у справі щодо бронежилетів не оголошувалося.

Про це директор ДБР Роман Труба заявив на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я на цей час не підозрюю жодного посадовця Міністерства оборони в правовому розумінні цього слова. Ми лише припускаємо, що до вчинення цього злочину можуть бути причетні службові особи (Міністерства оборони — ред.), і не більше”, - сказав Труба.

За його словами, наразі до завершення експертиз, “а це експертизи, які я назвав, щодо технічного, якісного складу бронежилетів, і експертизи щодо встановлення суми збитків, ми апріорі не можемо оголосити будь-кому підозру”.

“Є люди, які фігурують в оперативно-технічних заходах, є люди, які будуть допитані по цьому кримінальному провадженню. Лише після цього нами буде проведено оголошення підозр”, - уточнив директор Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Порошенка повторно викличуть на допит в ДБР після 21 липня — Труба

Як повідомляв Укрінформ, забезпечення армії речовим майном та засобами захисту було заблоковане після того, як ДБР вилучило оригінали документів, робочі зразки, зразки-еталони та електронні носії. Наразі в міністерстві не можуть видавати висновки на проведення торгів чи отримувати готову продукцію для армії.

Читайте також: Міноборони обіцяє затвердити бронежилети нового зразка до кінця року

Раніше у Міноборони заявили, що ДБР сфабрикувала аудіозапис розмов чиновників міністерства, які начебто закуповували для армії неякісні бронежилети за завищеною ціною. У Міноборони стверджують, що аудіозапис змонтовано із фрагментів двох бесід, одна з яких не має відношення до закупівель, а стосується “розробки технічних умов по новому бронежилету”.

У Міноборони пропонують провести відкриту експертизу в трьох незалежних лабораторіях та просять ДБР оприлюднити всі розмови цілком.

Міноборони заперечує інформацію ДБР про закупівлю неякісних бронежилетів за завищеними цінами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-