За туристичний сезон в Анталії померли 13 українців - консул

За туристичний сезон в Анталії померли 13 українців - консул

Укрінформ
У період з травня по червень включно в регіоні, за який відповідає консульство України в Анталії, зафіксовано 13 випадків смертей громадян України.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомив Консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко.

«З травня по червень ми маємо 13 померлих громадян України. Загалом це літні люди, які приїхали сюди на відпочинок і не розрахували впливу кліматичних умов на стан їхнього здоров’я. Перша з причин – серцеві напади, також є кілька літніх людей, які зайшли в море і втопилися, є люди, які приїхали сюди на лікування і, на жаль, не витримали медичних різноманітних процедур, які здійснювали в лікарні. Такі випадки є і серед тих, хто приїздив кров чистити і онкохворі були», - розповів дипломат.

За його словами, більшість проблем, з якими стикаються наші громадяни, які приїздять на відпочинок, - це недотримання звичайних, загальних правил поведінки. Насамперед, те, що зловживання і вживання алкоголю взагалі з купанням в морі – несумісні речі.

«Є також декілька громадян України, які померли природною смертю, але за незрозумілих обставин. Зараз цими справами займається прокуратура і результати розгляду цих справ будуть повідомлені родичам загиблих», - додав Хоменко.

Читайте також: У Туреччині перекинувся автобус, постраждали туристи

Як відомо, турецька Анталія – один із основних напрямків літнього відпочинку туристів з України. Наразі точних даних щодо кількості українців, які відвідали Туреччину як туристи цього року, немає. Вони будуть оприлюднені пізніше. За чотири місяці 2019 року туристичний потік з України до Туреччини зріс на 13,8%, як порівняти з аналогічним періодом 2018-го. Кілька років поспіль кількість туристів з України до Туреччини зростає. В минулому році це число становило 1,35 млн людей.

 Фото: В'ячеслав Хоменко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-