У Києві пікетують Посольство Австрії через повернення делегації РФ у ПАРЄ

У Києві пікетують Посольство Австрії через повернення делегації РФ у ПАРЄ

Фото, відео
Укрінформ
Активісти пікетують Посольство Австрії в Україні на знак протесту проти підтримки депутатами цієї країни рішення про повернення представників РФ у ПАРЄ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти тримають плакати та скандують: “Ні реваншу!”, “Ні Росії у ПАРЄ!”

У столиці пікетували посольства країн, які підтримали повернення РФ у ПАРЄ / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Акція була анонсована у Facebook. Після пікетування австрійського посольства активісти відвідають й диппредставництва інших країн, які так само голосували за повернення Росії до Парламентської асамблеї. Наразі визначено такий маршрут: Посольство Австрії, Посольство Німеччини, Посольство Вірменії, Посольство Норвегії, Посольство Італії, Посольство Словаччини, Посольство Франції, Посольство Фінляндії, Посольство Нідерландів, Офіс Ради Європи.

Читайте також: США завжди чітко висловлювалися проти повернення Росії у ПАРЄ — Тейлор

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти вівторка ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка забезпечує безумовне повернення Росії до Асамблеї.

Резолюція передбачає внесення зміни до регламенту ПАРЄ, що може ускладнити або заблокувати накладання санкцій на російську делегацію та забезпечити її повернення до Асамблеї без виконання міжнародних зобов’язань. Документ також передбачає уведення для російської делегації виключної процедури, яка дозволяє заявитися на літню сесію.

У вівторок російські депутати з’явилися у ПАРЄ та присутні на засіданні. Розпочато процедуру оскарження їхніх повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-