Громадянство для іноземців-добровольців: активісти передали вимоги АП

Громадянство для іноземців-добровольців: активісти передали вимоги АП

Укрінформ
Представники Національного корпусу передали заступнику глави Адміністрації Президента Юрію Костюку свої вимоги щодо надання іноземним добровольцям українського громадянства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вони також поспілкувалися з Костюком щодо переданих вимог.

Серед вимог активістів — створення робочої групи з питання надання допомоги в отриманні громадянства іноземцями-добровольцями, і також включення у цю групу представників різних громадських організацій, зокрема і тих підрозділів, які мають іноземних добровольців у складі (на кшталт "Правого сектору" та інших).

"Це навіть не питання, чи мають вони (іноземні добровольці - ред.) отримувати (українське - ред.) громадянство", - зазначив Костюк.

У свою чергу представник Нацкорпусу Денис Котенко також закликав активістів прийти у четвер під Верховну Раду на подібну акцію.

"Саме там ми будемо вимагати від народних депутатів прийняття законопроекту № 3433 у другому читанні. Законопроекту, який спростить процедуру отримання українського громадянства для іноземних добровольців", - зазначив Котенко.

Провокацій під час акції не було, ситуація була спокійна.

Читайте також: На Банковій активісти вимагають громадянства України для іноземних добровольців

Як повідомлялося, під Адміністрацією Президента понад 500 представників Нацкорпусу і ветеранських організацій проводили акцію з вимогою надати українське громадянство іноземним добровольцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-