На Банковій активісти вимагають громадянства України для іноземних добровольців

На Банковій активісти вимагають громадянства України для іноземних добровольців

Фото
Укрінформ
Під Адміністрацією Президента представники Нацкорпусу і ветеранських організацій проводять акцію з вимогою надати українське громадянство іноземним добровольцям.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під АП зібралося більше п'яти сотень осіб, серед них багато осіб в футболках Нацдружин і Нацкорпусу.

Вони скандують "Паспорт добровольцям", "Слава Україні - героям слава", "Слава нації — смерть ворогам", "Разом — і до кінця", тримають у руках плакати із надписами "Що нам ще зробити, аби отримати громадянство?", "Добровольці вибороли громадянство на передовій" тощо.

На місці присутні правоохоронці, зокрема поліція діалогу.

"Сьогодні ми вимагаємо від Президента Зеленського (підписати указ про надання іноземним добровольцям громадянства - ред.), він може це зробити", - сказав представник Національного корпусу Денис Котенко.

Він наголосив, що це - "люди, які з 2014 року приїхали сюди, пожертвували своїми домівками, багато хто пожертвував своїм здоров'ям, - ці люди втратили все і ці люди сьогодні не мають навіть паспорту".

"Сьогодні ми тут, щоб вимагати вже у нової влади: дайте паспорт, дайте громадянство іноземним добровольцям", - зазначив Котенко.

Акція Нацкорпусу під АП / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Він зауважив, що "сьогодні насправді існує абсурдна ситуація: для того, щоб отримати (паспорт — ред.), один з документів, який потрібен, - це довідка про несудимість".

Він навів як приклад деяких добровольців, які в Україну приїхали з Росії, "і виходить, їм потрібно їхати туди, і отримувати там довідку про несудимість; і всі розуміють, що це абсолютний абсурд та ідіотизм".

Читайте також: Напад на активіста Нацкорпусу у Харкові розслідують, як хуліганство

Він зазначив, що учасники акції планують передати вимоги представнику Президенту Зеленського.

"Ця акція продовжиться вже у четвер, тоді ми вже будемо під Верховною Радою під час пленарного засідання. Ми сподіваємося, і ми будемо вимагати від народних депутатів, щоб вони проголосували за законопроект 3433 авторства народних депутатів Андрія Білецького та Андрія Петренко, який спрощує процедуру надання громадянства іноземним добровольцям", - уточнив Котенко, зазначивши, що його вже проголосували минулого року в першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-