Позов до Зеленського через звільнення з Нацради: Верховний суд відкрив справу

Позов до Зеленського через звільнення з Нацради: Верховний суд відкрив справу

Укрінформ
Касаційний адмінсуд у складі Верховного суду відкрив провадження за позовом колишнього члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка до Президента Володимира Зеленського через указ про звільнення його з посади.

Про це повідомляє прес-служба Верховного суду на своїй сторінці у Facebook.

"Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відкрив провадження в адміністративній справі за позовною заявою Володимира Горковенка до Президента України про визнання протиправними та скасування указів Президента України від 24 травня 2019 року № 322/2019 про скасування указу Президента України від 4 травня 2019 року № 186 "Про звільнення Ю.Артеменка з посади члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення" та № 323/2019 про скасування указу Президента України від 4 травня 2019 року № 187 "Про призначення В. Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд залучив до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Юрія Артеменка та Національну раду з питань телебачення та радіомовлення.

Справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні з викликом сторін на 12.00 18 липня 2019 року, поінформували у Верховному суді.

Читайте також: Горковенко оскаржив скасування указу про призначення його в Нацраду

Як повідомляв Укрінформ, 4 травня тодішній Президент Петро Порошенко призначив завідувача відділу Головного департаменту інформаційної політики АП Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення замість звільненого Юрія Артеменка.

24 травня новообраний Президент Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також про призначення Володимира Горковенка членом Нацради.

Горковенко оскаржив рішення Зеленського.

Фото: facebook/Володимир Горковенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-