Україні передали ще 60 ув'язнених з ОРЛО

Україні передали ще 60 ув'язнених з ОРЛО

Фото
Укрінформ
Українська сторона прийняла ще 60 ув'язнених, переданих з тимчасово окупованої території Луганської області для подальшого відбування покарання.

Про це уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook.

"Знову я на мосту у Щасті. Забрала 60 громадян України, які перебували в пенітенціарних установах Луганської області та на момент окупації Донбасу були затримані або відбували покарання за скоєні злочини", - написала омбудсмен.

Вона нагадала, що це вже п’ятий етап передачі ув’язнених з ОРЛО. За словами Денісової, з грудня 2018 року по травень 2019-го переміщено 255 засуджених, із них 105 осіб або їхні родичі безпосередньо зверталися до українського омбудсмена із заявами про переведення.

Україні передали з ОРЛО 60 ув'язнених / Фото: Людмила Денісова, Facebook

"Всього, разом з особами, яких переведено з окупованої частини Донецької області – переміщено 268 засуджених. З них вже 46 осіб звільнено", - додала уповноважений ВР.

Читайте також: Денісова з'ясовує, де утримують вісьмох полонених бійців ЗСУ

Денісова звернула увагу, що загалом протягом 2014 – 2019 років переведено 454 засуджених.

Омбудсмен додала, що готова забрати всіх громадян України, які відбувають покарання в окупованій частині Донбасу і висловили бажання переміститися на контрольовану урядом України територію для продовження відбування покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-