Окружний адмінсуд закликає не висловлюватись публічно щодо неявки суддів на іспит

Окружний адмінсуд закликає не висловлюватись публічно щодо неявки суддів на іспит

Укрінформ
В Окружному адміністративному суді міста Київ закликають зацікавлених осіб утриматися від публічних висловлювань, пов’язаних із оцінкою відповідних судових рішень та діяльності суддів ОАСК під час проведення їхнього кваліфікаційного оцінювання.

Про це ідеться у коментарі прес-служби суду щодо повідомлення на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про відсутність суддів ОАСК на іспиті в межах кваліфікаційного оцінювання.

“...Закликаємо всіх зацікавлених осіб утриматись від публічних висловлювань, суджень та закликів, що пов’язані з оцінкою відповідних судових рішень та діяльності суддів ОАСК під час проведення їх кваліфікаційного оцінювання”, - ідеться заяві прес-служби.

Зазначається, що сьогодні ВККС на своєму офіційному сайті та в соціальних мережах поширила "критичну інформацію" щодо проходження суддями ОАСК кваліфікаційного оцінювання.

"У зв’язку з цим, представникам державного органу суддівського врядування доводиться вкотре нагадувати про встановлений законом обов’язок дотримуватися найвищих стандартів етичної поведінки, а не вдаватись до оприлюднення на загал своїх безпідставних оціночних суджень, таких як «повальна хвороба суддів», навіть не маючи у своєму розпорядженні офіційних документів щодо відсутності окремих суддів на кваліфікаційному оцінюванні, у чому Комісія зізнається у своєму ж коментарі", - заявляють в ОАСК.

Читайте також: Судді Окружного адмінсуду знову не прийшли на іспит - тепер 27

Також у суді висловилися і щодо проведення під стінами комісії зібрання, яке, як стверджували у ВККСУ, заблокувало її роботу.

“Вбачається невипадковою його організація саме після прийняття ОАСК рішень про визнання відсутності повноважень у окремих членів Комісії, зокрема голови Комісії та його заступника. Не виключено, що саме таким чином вказані особи намагаються штучно продовжити строк свого безпідставного перебування у ВККС України”, - вважають у суді.

Як зазначається у коментарі, на таку думку наводить і те, що, як було вказано в самому повідомленні ВККСУ, «голова ВККСУ Сергій Козьяков вийшов до мітингувальників та близько двох годин спілкувався та відповідав на їх запитання».

“Наведене свідчить про явне ігнорування окремими особами судових рішень, які підлягають негайному виконанню, та бездіяльність Комісії з цього приводу, що є порушенням не лише стандартів етичної поведінки, а й вимог чинного законодавства в частині заборони незаконного присвоєння владних повноважень”, - вважають у суді.

Як повідомлялося, раніше ВККСУ заявила, що 27 суддів Окружного адміністративного суду міста Києва із 30 призначених на кваліфікаційне оцінювання повторно не з’явилися на іспит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-