Епіфаній нагадав про 200 тисяч загиблих від репресій українців

Епіфаній нагадав про 200 тисяч загиблих від репресій українців

Укрінформ
Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній наголошує, що нині треба зробити все для того, аби злочини більшовизму були остаточно викриті та засуджені, щоби подібні часи ніколи не повернулися.

Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook у День пам'яті жертв політичних репресій.

"Понад 80 років тому в Києві сталася одна з найкривавіших ночей в історії сталінського Великого терору. 19 травня 1938 р. у в‘язницях НКВД було розстріляно 563 особи. Загалом в ті роки масових репресій, за оцінками істориків, було знищено майже 200 000 наших співгромадян, а загалом радянські політичні репресії торкнулися мільйонів людей... Маємо робити все для того, аби злочини більшовизму були остаточно викриті та засуджені, щоби подібні часи ніколи не повернулися на нашу українську землю", - наголосив Епіфаній.

Він нагадав, що в Україні щороку у третю неділю травня, у День пам’яті жертв політичних репресій, українці згадують трагічні події в своїй історії, які стали наслідком насильницького впровадження комуністичної ідеології, заснованої на почуттях ненависті до «класових ворогів».

Цього дня, за його словами, маємо згадати про те, що Великий терор міг би не стати реальністю, якби пануюча на той час ідеологія войовничого атеїзму не створила умов для виправдання найжорстокіших злочинів проти людяності.

"На прикладі більшовизму бачимо, як заперечення Бога призводить до появи злочинної ідеології, що засліплює людей і робить їх жорстокими, позбавляє моралі, спустошуючи людські серця", - зазначив предстоятель ПЦУ.

Читайте також: У Биківні, ймовірно, поховані до 100 тисяч жертв репресій - Порошенко

Він підкреслив, що цього дня разом з усіма українцями молиться за душі сотень тисяч закатованих та постраждалих у ті жорстокі часи. "Насильство проти людяності є злочином перед Богом та історією, воно на має строку давності та виправдання", - наголосив Епіфаній.

День пам’яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно у третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.

Кількість жертв політичних репресій в Україні неможливо підрахувати – це неймовірні цифри. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 1920-х і до кінця 1980-х років, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб (із них понад 50% - українці). Величезну кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли тюрми, заслання, вислання, каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-