Митрополит Епіфаній і посол Британії записали привітання до Дня вишиванки

Митрополит Епіфаній і посол Британії записали привітання до Дня вишиванки

Відео
Укрінформ
Посол Великої Британії Джудіт Гоф та митрополит Київський і всієї Русі Епіфаній записали спільне відеопривітання українцям з нагоди Дня вишиванки.

Відео опубліковане на сторінці британської амбасади у Facebook.

“Національні традиції – це те, що робить кожну країну унікальною і особливою. І Велика Британія, і Україна мають свої тисячолітні традиції... Але є і сучасні традиції, як-от святкування Дня вишиванки”, - зазначила британський дипломат.

У свою чергу предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зауважив: “Вишиванка є особливим символом для кожного українця, патріота, який бачить у ній щось особливе, що відображає нашу внутрішню українську ідентичність”.

Зазначається, що зйомка відбулася на дзвіниці Михайлівського Золотоверхого собору у Києві, у якій посол і предстоятель ПЦУ зіграли на карильйоні – музичному інструменті з набором точно настроєних дзвонів з механічним керуванням.

Як повідомлялося, у третій четвер травня українці традиційно святкують День вишиванки. Він не є офіційним, але відзначають його не лише в Україні, а й за її межами – українці та всі прихильні до української культури люди.

Читайте також: Сьогодні українці святкують День вишиванки

Акція бере початок з ініціативи студентської молоді факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького університету імені Юрія Федьковича, які у 2006 році запропонували один день року присвятити українській вишитій сорочці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-